Długoterminowe przechowywanie jabłek

My idziemy do sklepu i w grudniu kupujemy świeże jabłka. Nie zastanawiamy się nad tym jak to możliwe, że sezon mamy dawno za sobą, a jabłka nadal są takie ładne. Chcemy takie i takie kupujemy.

Problem mają sadownicy, którzy zawsze się martwią o to jak to wszystko będzie wyglądało i czy sezon będzie udany. Pierwsza sprawa to czy jabłka obrodzą i będzie można zerwać ich na tyle dużo żeby wystarczało do przyszłego sezonu. To jednak nie wszystkie problemy, bo teraz zastanawiają się jak przechowywać jabłka żeby straty były jak najmniejsze? Czy to trudne żeby jabłka wyglądały świeżo? Nie jest to wcale takie trudne, ponieważ stosowane są specjalne komory. W tych komorach jabłka są składowane zaraz po zerwaniu.

Są wtedy świeże i pachnące, ale czy to wystarcza? Przed zamknięciem komory trzeba będzie dodać specjalną substancje na bazie 1mcp. Po co to się stosuje? Jabłka, które dojrzewają zaczynają gnić i wtedy zarażają tym inne. Jeśli zastosuje się taką substancje to etylen, który jest za to odpowiedzialny znika. Tym samym jabłka cały czas wyglądają jak świeże. Smakują też bardzo dobrze, a na tym zależy właśnie klientom. Taka substancja jest całkowicie bezpieczna dla nas klientów, dlatego tym nie mamy się, co przejmować.

Zamawiamy produkt najlepszej jakości

Sadownik musi pamiętać o tym żeby zamówienie złożyć bardzo wcześnie. Wtedy, kiedy jabłka są już zrywane trzeba się przygotować do ich składowania i zamykania. Im wcześniej jabłka trafią do komory tym więcej ich będzie po otwarciu nadawało się do jedzenia. Nie więcej niż siedem dni od zerowania jabłek trzeba dodać substancje i wszystko bardzo szczelnie zamknąć. Wtedy będą z tego super efekty. Dla sadowników chcących kupić taką substancje została stworzona specjalna strona przechowywanie jabłek gdzie bardzo dokładnie wszystko jest opisane. Będzie można przeczytać jak to się stosuje i kiedy. Jabłka są bezpieczne i można na tym bardzo dużo zarobić. Klient lubi ładne jabłka i to nawet, jeśli ma za nie zapłacić o wiele więcej niż planował.